2009. augusztus 2., vasárnap

Casshern Sins






Gondolom ezt is már sokan láttátok. Én most jutottam odáig, hogy megnézzem, ezt a 24 részes sorozatot. Szeretem a retro animéket, úgyhogy ez különösen érdekesnek találtam. Már volt egy 4 részes OVA, és egy élőszereplős film (Live Action) előzménye is.

A sorozat epizodikus jellegű, vagyis minden egyes rész nagyjából külön álló, egyenként is érthető, bár a történet előrehaladtával apránként derülnek ki dolgok, amiket nem árt tudni. Már az első részben vannak olyan karakterek, akik a későbbiekben is elég gyakran előkerülnek, ezzel kötik össze a történet fonalát.

A robotok már rég legyőzték az embereket, és átvették a hatalmat a Földön. Egészen eddig örök életük lehetett, de most hogy Casshern megölte a titokzatos Lunát, rejtélyes okokból kezdetét vette a pusztulás. Vagyis a robotok elrozsdásodnak, nem fogadják be a pótalkatrészeket, és szétesnek. Ez akkora káoszt eredményez, hogy fölbomlik a társadalom, és mindenhol fosztogatók, és randalírozók jelennek meg, ezzel még jobban elkeserítve a gyengéket. Casshern, aki megölte a robotok napját, akit holdnak hívtak, nem emlékszik semmire magával vagy a gyilkossággal kapcsolatban. Teljes bűntudatba süllyedve vándorol, s megpróbál enyhíteni egy kicsit a káoszon, de valahogy mindig félre sikerül a dolog. Sokan direkt keresik is, mivel elterjedt egy olyan pletyka, hogy ha megeszik őt akkor vége lesz a pusztulásnak, és örök életet nyernek vele.

Az opening előtt mindig láthatunk egy néhány másodperces utalást Luna halálának körülményeire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése