2010. május 1., szombat

Natsume Yuujinchou és Zoku Natsume Yuujinchou





Natsume már kisgyerekkora óta látja a Youkaiokat. Még egészen kicsi volt mikor elvesztette a szüleit. Most pedig a rokonok és ismerősök kézről kézre adják a furcsa gyereket, aki olyat lát, amit más nem. Bár mostanra már Natsume rájött, hogy nem érdemes hangoztatnia a képességét. Eddig se voltak vele barátságosak a youkaiok, de amióta egy olyan helyre költözött, ahol régen a nagymamája élt folyamatosan megtámadják. Ilyenkor mindig egy szentélyhez szalad menedékért.

A támadások hátterében az áll, hogy összetévesztik Natsumét a nagyanyjával, Reikoval, mivel a Youkai szellemek nem foglalkoznak annyira a nemekkel, inkább a szag után mennek. Reikonak szintén meg volt a képessége ahhoz, hogy furcsa dolgokat lásson, ehhez adódott még hozzá szeszélyes természete, amikért kerülték is az emberek. Reiko pedig unaloműzésnek kitalálta magának, hogy követöket gyűjt magának youkaiokból. Amelyik youkait sikerült párharcba legyőznie, azzal felíratta a nevét egy papírra, és így az illető a szolgájává vált. A lapokat könyvalakba összefűzve tartotta. Ezt nevezik a Barátok könyvének. Persze, erről Natsume semmit sem tud. Sok youkai csak a nevét akarja visszakapni Reikotól, mások pedig uralkodni a területen a könyv segítségével, és ezért üldözik Natsumét.

Natsume egy ilyen menekülés alkalmával véletlenül elszakít egy megszentelt kötelet. A kekkai, ami fogvatartott ott egy szellemet, megtört, és a szellem kiszabadult. Aki aztán titokban hazáig követi Natsumét, hogy megszerezze tőle a Barátok könyvét. Ám a szellem ügyetlenségének köszönhetően Natsume testőrévé válik, cserébe azt az ígéretet kapja Natsumétól, hogy ha meghal megkaphatja a Barátok könyvét. Az idő elteltével egészen összebarátkozik Natsume a maneki neko alakban vele élő szellemmel, akit Nyanko-senseinek keresztelt el, becsületes youkai nevén Madara.

A két sorozat (2*13 rész) egy egészet alkot, de mivel epizodikus a részek önmagukban is érthetőek, bár elfordulnak két részes részek is.

A történet hasonlít a Mushishire, bár annyiban nem hogy a Natsume Yuujinchou a jelenkor japánjában játszódik valahol vidéken, de a néphiedelem ugyanúgy az alapját képzi.

Nekem nagyon tetszett. Kibírtam volna még több részt is. :)

2 megjegyzés:

  1. Úgy örülök, hogy ilyen bejegyzéseket írsz, hogy bemutatsz egy-egy animet. Ha már kifogyok az "ötletből", hogy mely animeket nézzem ide feljövök és biztos találok olyat, amit még nem láttam, de tetszeni fog. (Ugyanis én nem szeretek keresgélni hosszasan jó animeket.) Erre is kíváncsi vagyok, amit ebben a bejegyzésedben írtál, úgyhogy köszönöm! ^.^

    VálaszTörlés
  2. Én is örülök, hogy tudok segíteni. :)

    Igazából volt mikor elgondolkodtam róla, hogy van-e értelme írni a régebbi animékről, amikhez már 2 helyen biztos van ismertető. És ne azt csináljam, amit sokan, hogy csak arról az éppen futó animéről írjak, amit nézek.

    Egyébként lehet, hogy a közeljövőben indítok egy klasszikus animék cikk sorozatot is. Csak legyen több időm.

    VálaszTörlés