2010. július 28., szerda

Air



2005-ben készült, 13 részes, romantikus dráma, némi poénnal fűszerezve. (Bár a 13. rész csak összefoglaló.) Visual novelből készült.

Yukito egy vándor, aki anyja és ősei után, mintegy örökségként keres egy lányt, aki az égben a felhők fölött száll, mindig egyedül van és szomorú. A nyári szünetben találkozik egy tengerparti városban több furcsa lánnyal, akikre így vagy úgy, de rá illhet a leírás. Közel kerül ezekhez a lányokhoz, akiknek problémás rokoni és baráti kapcsolataik vannak, és segít nekik ezeket megoldani, feldolgozni.

Misuzunak (Yukito mellett a másik főszereplő) nincsenek barátai pedig szeretne, ezért a szintén magányosnak tűnő Yukitot szeretné rávenni a dologra, aki fiatal felnőtt lévén igyekszik lerázni a kislányt, de az nem hagyja magát. Végül Yukito mint nörsz odaköltözik Misuzuékhoz. Elkíséri az iskolába Misuzut és elhozza onnan, napközben pedig megpróbál dolgozni. Eközben ismerkedik meg a fent említett furcsa, de helyes lányokkal, akiknek Misuzuhoz hasonlóan problémájuk van a baráti és családi környezetükben...

A sorozathoz kiegészítésként tartozik egy két részes ova is, valamint az egész történetet feldolgozták filmre is, de annak kicsit más a történet vezetése és végkifejlete.

Figyeljétek a varjút, fontos lesz a végére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése