2011. április 25., hétfő

Fruits Basket


Húsvétra az egyik kedvenc animémről és mangámról írok, ami egyben talán a leghelyesebb történet is, amit ebben a témakörben láttam/olvastam. Elsősorban lányoknak ajánlom, de mivel vígjáték mindenkinek kellemes perceket szerezhet. A manga 23 kötetes, az anime 26 részes. Az anime lezárása nem cseng egybe a mangáéval, mert a manga még futott mikor az animét készítették.

Történetünk főhősnője Tohru. Az örök optimista diáklány, akinek nemrég halt meg az anyja, aki egyedül nevelte és vele együtt az otthonát is elvesztette. Eddig idős nagyapjánál lakott, de most felújítják a nagypapi házát, és nincs hol laknia. Ezért egy sátorban kénytelen élni, és több diákmunkát is vállalni, hogy meg tudjon élni, valamint hogy az iskola elvégzése után önállósulni tudjunk. Egyik nap találkozik a Shoma család két tagjával, akik agglegény életmódot folytatnak és semmi érzékük a főzéshez vagy a házimunkához. Kapóra jön nekik az egyedül élő, szorgalmas Tohru. Mert miután egy földcsuszamlás maga alátemeti a lány sátrát, tényleg nincs hová mennie.

A Shoma család pedig igen nagy és titkot rejt, amit kívülállónak nem lenne szabad tudnia, de már rögtön az első nap minden kiderül. Ugyanis a Shoma család 13 tagját a kínai horoszkóp állatjegyei szállták meg, és ha egy ellenkező nemű megöleli átváltoznak az állattá. Bizonyos idő elteltével visszaváltoznak, és tudnak kommunikálni az állatokkal, de semmi több. Tohru megígéri, hogy megtartja a titkot így maradhat. Idővel mindegyik különleges Shoma családtaggal találkozhat, és egyéb titkokba is beavatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése