2011. április 23., szombat

Vampire Princess Miyu




Drámai és igen sötét hangvételű, de abszolút klasszikus horror és vámpír manga/anime. Érdemes elolvasni, mert érdekes erkölcsi és pszichikai kérdéseket is feszeget. De csak azoknak ajánlom, akik nem riadnak vissza attól, hogy gyakorlatilag egyik történetben sem lehet happy end.

A hideg és sötétség egy másik dimenziójában alszanak a Shinmák, akik egyben démonok és istenek is. Az emberek gondolataiban rejtőző vágyak és félelmek hívják a Shinmákat erre a világra, ahová káoszt és halált hoznak. Miyut, a vámpírt választották ki arra a feladatra, hogy ezeket a démonokat visszaűzze a sötétségbe.

Csakhogy nem olyan egyszerű a dolga, mert a Shinmák keveredtek az emberekkel és beleolvadtak a sokaságba. A Shinmák többsége is érző, szenvedő lélek, akik tudnak Miyu létezéséről és örök rettegésben élnek. Rajtuk kívül vannak olyan ember-Shinma félvérek, akik embernek hiszik magukat és mit sem sejtenek ébredező erejükről. Emellett Miyunak szűksége van vérre, amit lelki beteg áldozatoktól vesz el, és cserébe álmot ad nekik, amiben megélik azt, amit életükben vágytak.

A Miyuval való találkozás gyakran torkollik tragédiába, családok felbomlásához vagy megszűnéséhez.

Olyan ősi emberi félelmeket, hiedelmeket is felhasznál, mint a babák lelke, tükör lélekrablása, titokzatos és ódon kastély, vagy a cseresznyefa tövébe temetett halott...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése